Zilveren trouwringen

Zilveren trouwringen iets voor uw?

Als er aan het moment wordt gedacht wanneer het jawoord gegeven wordt, komt er automatisch in u op dat ringen erbij horen. Voor dit belangrijk moment doen de zilveren trouwringen ook helemaal niet onder dan de bekende gouden trouwringen. Zilveren trouwringen hebben hun eigen charme en zijn nu ook erg populair en stijlvol.Het is niet vreemd, als het neerkomt op ringen, dat de meeste mensen denken aan trouwringen.Trouwringen zijn een herdenking aan de beloften die de man en de vrouw aan elkaar doen. Een belofte van eeuwige verbondenheid. Bij trouwringen komen er nog vele vragen bij kijken zoals: waar is het allemaal begonnen, aan welke vinger wordt het gedragen, hoe moet de ring van de vrouw eruit zien en die van de man? En zo kunnen we nog doorgaan.

Oorsprong en samenstelling

De zilveren trouwring gaat heel ver terug, om en bij zesduizend jaar voor Christus. Zilver is net als goud een edelmetaal, geschikt om sieraden van te maken. Zilver is erg buigbaar, wat harder dan goud en heeft een witte glans. Doordat het buigbaar is, is het gemakkelijk te bewerken. Zilver is elektrisch een veel betere geleider dan goud en koper. Het metaal wordt welzwart als het in contact komt met zwavel of verbindingen daarvan.Het kan ook verkleuren als het in aanraking komt met andere stoffen zoals waterstofsulfide of ozon. De legering van zilveren trouwringen is in de meeste gevallen een klein percentage aan koper om de ring wat stevigheid te geven.

Voor de man en voor de vrouw

Vroeger geloofde men dat er een ader van het hart naar de zogenaamde ringvinger van de linkerhand liep. Ondanks men inmiddels weet dat het een verzonnen verhaal is, is het nog gebruikelijk om de trouwring aan de linker ringvinger te dragen. Maar u bepaalt zelf om welke vinger van welke hand u uw zilveren trouwring wenst te plaatsen. Een trouwring voor de man is vaak genoeg wat breder en dikker dan die voor de vrouw. Een zilveren trouwring is als heel erg mooi in zijn traditionele staat: rond, zonder modificaties of toegevoegde elementen. Maar wilt u steentjes bij doen of combineren met meerdere edele of onedele metalen, hangt dat geheel van uw preferentie af. Voor de vrouw is de ring wat smaller, vaker dan bij de man voorzien van een steentje. En voor beide partijen is het gebruikelijk om de datum en naam aan de binnenkant van de ring te laten graveren.