Blauwe diamant

Blauwe diamant – de Jane Seymour blauwe diamant om te onthouden!

Blauwe diamanten halen de headlines van de laatste maanden door de hoge prijzen die er tegenwoordig worden betaald bij veilingen. In mei, 2016 werd een blauwe diamant met 14.62 karaat verkocht voor 58 miljoen dollar en werd daarmee direct de duurste blauwe diamant ooit verkocht. De diamant die daarvoor de duurste blauwe diamant was, werd verkocht voor maar liefst 48 miljoen dollar.

Onlangs heeft een van de grootste private diamantenmijn bedrijven ter wereld een blauwe diamant op de markt gebracht die ook in het rijtje van de duurste diamanten moet komen. De blauwe diamant is gezet in een rose gouden ring en draagt de naam ‘Jane Seymour’, genoemd naar de beroemde James Bond vrouw.

De diamant is niet alleen speciaal vanwege de schoonheid. Nee, het bedrijf dat de ring met daarin de prachtige blauwe diamant heeft vervaardigd heeft iets speciaals in petto voor de koper en de ‘plus één’ van de ring. De ring is namelijk niet voor niets vernoemd naar de producer, schilder, business vrouw en buitengewoon actrice Jane Seymour.

Samen met de ring, zal de koper en zijn of haar gast getrakteerd worden op een avond die zo uit een film van James Bond kan komen. De avond begint met een helikoptervlucht van 45 minuten over Singapore, gevolgd door een rit in een Roll Royce met chauffeur naar een privé cruise. Vervolgens worden ze gebracht naar het Marina Bay Sands hotel voor een 18 gangen menu omringd met 10.000 vers gesneden rozen en eten het menu met stokjes waarin diamanten zijn verwerkt. Natuurlijk horen hier de beste flessen wijn en champagne bij. De avond zal eindigen met de ring, een fles cognac en prachtig vuurwerk. Al met al zorgt dit uitgebreide programma ervoor dat de waarde van 1 miljoen dollar per karaat zal stijgen naar 2 miljoen dollar per karaat. Je hebt dan wel een super spannende avond cadeau!

aar wat denk jij? Is dit alles nodig om de prachtige blauwe diamant te verkopen tegenwoordig of zou de schoonheid van de blauwe diamant niet op zichzelf al genoeg moeten zijn om de verkoop van deze super diamant te bezegelen?